Ομιλώ - Λογοθεραπεία | Επιστημονικός Υπεύθυνος : Αναστάσιος Μεν. Γεωργίου - Λογοθεραπευτής | Γλωσσικές Διαταραχές | Διαταραχές Ομιλίας | Μαθησιακές Δυσκολίες | Πραξιτέλους 41, Τ.Κ. 24100 Καλαμάτα | Τηλ: 2721 400185 - 6937 178625
Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα www.omilw.gr 


To "ομιλώ" (Αρ. Σημ. Επιχ.: 6005/2011) στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα της Λογοθεραπείας και των Εφαρμοσμένων Νευροεπιστημών. Αναστάσιος Μεν. Γεωργίου, PhD


Ονομάζομαι Αναστάσιος Γεωργίου και είμαι Λογοθεραπευτής και Νευροεπιστήμονας με Διδακτορικό στις Επιστήμες Αποκατάστασης. Λόγω της φύσης του επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή, η δια βίου μάθηση κρίνεται επιτακτική. Σε κράτη της Ευρώπης και σε πολιτείες της Aυστραλίας και της Αμερικής, η δια βίου μάθηση επιβάλλεται στα πλαίσια απόκτησης και διατήρησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή. Για να ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις αλλά και για πλήρη εξειδίκευση, μετά την απόκτηση του βασικού μου πτυχίου, συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο: 
  • PhD Rehabilitation Sciences, Cyprus University of Technology, Cyprus supervisor: Dr. Kambanaros Maria, Professor
  • M.Sc. Clinical Neurology, University of Sheffield, UK
  • M.Sc. Clinical Speech & Language Studies (Dysphagia), Trinity College Dublin, Ireland
  • M.Sc. Speech & Cleft, University of Sheffield, UK
  • M.A. Special Educational Needs, Liverpool John Moores University, UK
  • PG Cert. Dyslexia, Liverpool John Moores University, UK
  • B.Sc. Speech & Language Therapy, Higher Technological Educational Institute of Patras, Greece

Στο παρελθόν έχω διατελέσει Διδάσκων στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας (τμήμα Λογοθεραπείας) και Λέκτορας στο James Cook University (Discipline of Speech Pathology) της Αυστραλίας. Επί του παρόντος εργάζομαι στο τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (Cyprus University of Technology). Στο πλαίσιο συνεργασίας με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, συμμετέχω ενεργά σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα και δημοσιεύω επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Επίσης, στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων, εκπαιδευτικών και επιστημόνων άλλων ειδικοτήτων, διεξάγω ομιλίες σε φορείς της εκπαίδευσης (π.χ. σχολεία) και της υγείας (π.χ. νοσοκομεία) στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

 Τα κλινικά και ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στη χρήση:

- Λειτουργικής Μαγνητικής Τομογραφίας (Functional MRI (fMRI)) για την μελέτη της νευροπλαστικότητας του εγκεφάλου και του νευρολογικού υπόβαθρου διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, σίτισης και κατάποσης.

- Διακρανιακού Μαγνητικού Ερεθισμού με σύστημα νευροπλοήγησης (Neuronavigated Transcranial Magnetic Stimulation (TMS)) για την Nευροαποκατάσταση (Neurorehabilitation) 
διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, σίτισης και κατάποσης.
Ηρακλής Ν. Τσίτσας, B.Sc.

Ονομάζομαι Τσίτσας Ηρακλής και είμαι Φυσικοθεραπευτής. Το ενδιαφέρον μου για τον αθλητισμό ξεκίνησε πολύ νωρίς. Από τα 8 έως και τα 22 μου χρόνια έπαιζα ερασιτεχνικά ποδόσφαιρo στις ομάδες 'Αθηναϊκός' και 'Α.Ο. Βύρωνας'. Το ποδόσφαιρο ήταν ο πρωταρχικός λόγος που με οδήγησε να σπουδάσω Φυσικοθεραπεία. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου εκπαιδεύτηκα στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος παθήσεων. Έτσι σήμερα, το κλινικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται στην Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση ορθοπαιδικών, νευρολογικών, αθλητικών, ρευματολογικών και αναπνευστικών παθήσεων. Επίσης, εφαρμόζω ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού για την αντιμετώπιση δυσκολιών στην κίνηση και αυτοεξυπηρέτηση, καθώς και για την πρόληψη των πτώσεων σε άτομα τρίτης ηλικίας. 

Είμαι συνεργάτης του κέντρου ομιλώ και επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι σε Αθήνα και Καλαμάτα. Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Μεν. Γεωργίου, PhD
Cyprus University of Technology
Department of Rehabilitation Sciences
Cyprus

Ηρακλής Ν. Τσίτσας
Φυσικοθεραπευτής